В новините
 
21.08.2008 08:35   Новината е видяна 3947 пъти
Председателят на БСК Божидар Данев ще участва на 8 и 9 септември в Атина (Гърция) в международна конференция на тема „Предприемачество с човешко лице”.

Председателят на БСК Божидар Данев ще участва на 8 и 9 септември в Атина (Гърция) в международна конференция на тема „Предприемачество с човешко лице”.

Форумът се организира от Европейския икономически и социален комитет и бележи края на мандата на неговия президент Димитрис Димитриадис.

Събитието в Атина ще се фокусира върху различните „лица” на социалното партньорство и тяхното въздействие върху всекидневния живот. Ще бъдат представени идеи и примери за добри практики за отговорни социални практики.

Конференцията ще бъде официално открита на 8 септември, в присъствието на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателя на Европейския парламент Ханс Пьотъринг и гръцкия премиер Костас Караманлис.

В конференцията ще участват европейски комисари, членове на Европейския парламент и Европейския икономически и социален комитет, представители на важни европейски институции и неправителствени организации.

***

Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) е консултативен орган на Европейския съюз. Създаден е през 1957 г., за да предоставя експертно мнение на различните институции на ЕС: Европейска комисия, Съвет на Европейския съюз, Европейски парламент. За целта ЕИСК подготвя становища по законодателни предложения на ЕС, а също така изготвя и становища по собствена инициатива. Една от основните роли на Комитета е да осигурява мост между институциите на ЕС и организираното гражданско общество. По този начин се подпомага укрепването и ролята на организациите на гражданското общество.

Членовете на ЕИСК представляват широк кръг от икономически, социални и културни интереси в родните си страни. В работата си те се разделят на три групи: Работодатели (Група I), Работници (Група II) и Други интереси (Група III, в която влизат земеделски стопани, потребители, защитници на околната среда, НПО и др.) По такъв начин членовете на ЕИСК осигуряват пряко представителство на организациите на гражданското общество в държавите-членки пред институциите на ЕС.

Сред членовете на Съвета от българска страна е и председателят на БСК Божидар Данев.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |