В новините
 
21.08.2008 12:50   Новината е видяна 5627 пъти
Автобуси втора употреба за бургазлии

От днес /21 август/ по линия № 211 общинският превозвач "БУРГАСБУС" ЕООД въведе в експлоатация 10 рециклирани съчленени автобуса марка "МАН". След скорошното пускане в движение на 10-те съчленени тролейбуса „Волво", това е следващата стъпка в осъществяване политиката на дружеството за приоритетно отношение към нуждите на най-големия квартал на Бургас - „Меден Рудник".

Автобусите са нископодови и удобни за хора с физически увреждания. Те са с 4 врати, което съкращава  престоя им по спирките. В предната си част са оборудвани с електронни табели, указващи автобусната линия и маршрута на движение. Закупени са след проведен конкурс по Закона за обществените поръчки. Плащането им ще става при условията на финансов лизинг. Доставката е извършена от  генералния представител на "Мерцедес" и "МАН" за Европа - ЕвоБус. Общата стойност на инвестицията е 670 хиляди лева.

Междувременно приключи процедурата за избор на доставчик и е подписан договор за доставка на 10 броя новопроизведени автобуси, пригодени за работа на метан. Техните характеристики съответстват на евростандартите за екология. Първите 5 ще бъдат пуснати в движение през октомври, а останалите - до края на годината. Втората партида ще бъде оборудвана с климатици.

Така общият брой на новозакупените превозни средства през 2008 година ще стане 32 градски, 3 междуселищни автобуса, 10 тролейбуса и 2 микробуса за трудноподвижни граждани.

Община Бургас





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |