В новините
 
24.08.2008 08:35   Новината е видяна 3029 пъти
Полицията изяснява случай на саморазправа в Ихтиман

Снощи към 19 часа в РПУ-Ихтиман е получен сигнал за инцидент на ул.”Рила” в кв.”Изток” в града. По първоначални данни, група роми нахлули в магазин в частен имот и започнали саморазправа със собственика, който в условията на самозащита стрелял със законно притежавано оръжие. Изпратеният на място автопатрул установява, че на улицата пред входната врата на двора лежи окървавен мъж в безпомощно състояние. Двама полицаи остават за запазване на местопроизшествието, а колегата им незабавно откарва ранения със служебния автомобил в “Спешна помощ”. Там се изяснява, че 51-годишният Я.М. е починал от огнестрелна рана в гърдите.
Междувременно, към мястото на инцидента се отправя голяма група  роми, които живеят в квартала. За нормализиране на обществения ред са изпратени още полицейски служители. Установява се, че има и други двама пострадали от стрелбата: М.Д., на 44 г., с прострелна рана в дясното бедро, който е опериран в болницата в Ихтиман и оставен на лечение без опасност за живота, както и 24-годишният И.Д., откаран в столицата и приет в “Пирогов” с нараняване в лицевата област, на когото също е направена операция.
Всички сили на РПУ-Ихтиман и техни колеги от областната дирекция са насочени към местопроизшествието, където са се събрали вече около 700 човека, които замерят къщата с камъни и заплашват с физическа разправа собственика и полицаите. Служителите на реда успяват през заден вход и съседни дворни места да изведат от дома му П.Ч., на 44 г., от София, който също е бил ранен при първоначално възникналия инцидент. Повикан е медицински екип, който го транспортира за лечение в София. Напрежението в квартала е овладяно и редът възстановен.
Причините за инцидента се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство в РПУ-Ихтиман.

Министерство на вътрешните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |