В новините
 
26.08.2008 10:36   Новината е видяна 4097 пъти
НА 18 АВГУСТ 2008 Г. СТАРТИРА ВТОРИЯТ ЕТАП НА СХЕМАТА ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА УСЛУГИТЕ „СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ” И „ДОМАШЕН ПОМОЩНИК”

На 18 август 2008 г. Агенцията за социално подпомагане обяви набирането на проектни предложения по схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001/5.2-01 "Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности „Социален асистент” и „Домашен помощник” - Фаза 2 в рамките на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" - Приоритетна ос 5, операция 5.2 „Социални услуги за превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици”.


ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”

ПОКАНА
ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО СХЕМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ “ГРИЖА В СЕМЕЙНА СРЕДА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И ДОСТОЕН ЖИВОТ НА ХОРА С РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ УВРЕЖДАНИЯ И САМОТНО ЖИВЕЕЩИ ХОРА - ДЕЙНОСТИ „СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ” И „ДОМАШЕН ПОМОЩНИК” – ФАЗА 2"

 

Агенция за социално подпомагане към МТСП кани желаещите да представят проектни предложения по Приоритетно направление 5, Основна област на интервенция 5.2 „Социални услуги за превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици”, посредством схема за безвъзмездна финансова помощ:

BG051PO001/5.2-01 „ГРИЖА В СЕМЕЙНА СРЕДА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И ДОСТОЕН ЖИВОТ НА ХОРА С РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ УВРЕЖДАНИЯ И САМОТНО ЖИВЕЕЩИ ХОРА - ДЕЙНОСТИ „СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ” И „ДОМАШЕН ПОМОЩНИК” – ФАЗА 2”.

ЦЕЛИТЕ НА СХЕМАТА ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ СА:
• Подобряване качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи хора чрез създаване на условия за ефективно упражняване на правото им на независимост и социално включване, включително и чрез упражняване правото на труд и намаляване на риска от зависимост от институционален тип грижи.
• Подобряване качеството на живот на семействата, в които има деца с трайни увреждания, зависими от постоянни грижи, чрез предоставяне на алтернативен избор за активно участие в реалния пазар на труда.
СХЕМАТА ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ СЕ РЕАЛИЗИРА С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД.

ТЕРИТОРИАЛЕН ОБХВАТ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
Дейностите ще се извършват на територията на цялата страна, като продължителността на един проект е 12 месеца.

ДЕЙНОСТИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ПОДКРЕПА, ВКЛЮЧВАТ:
 Предоставяне на услугата „Социален асистент”;
 Предоставяне на услугата „Домашен помощник”.

Пълният комплект Насоки за кандидатстване е публикуван на следния интернет-адрес: www.asp.government.bg

Проектните предложения се подават на адрес: гр.София, ул. „Триадица” No 2, Агенция за социално подпомагане.

Краен срок за представяне на проектните предложения: 28 октомври 2008г., 16.00 часа местно време.


http://www.eufunds.bg/?cat=324





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |