В новините
 
26.08.2008 13:54   Новината е видяна 2094 пъти
Художник събра свои стихове в книга

Антон Бончев /вляво/ подари стихосбирката си на Стефан Бояджиев, който му даде подслон за картините в галерия “Бриз”


Стихове, писани преди 30 г., авторът Антон Бончев събра в книга и преди дни я представи лично на бургазлии. Малката книжка се казва “В асансьора към Олимп”, същото заглавие стана и мото на изложбата, която авторът подреди в галерия “Бриз – Бояджиев”.
Антон Бончев е роден в Сунгурларе, живее в София, но е и бургазлия – средното си образование е добил в математическата гимназия. От онова време датират и увлеченията му по изобразителното изкуство, включва се в дискусионния клуб, организиран от художника Енчо Рачев. Висшето му образование е в различна посока – завършва българска филология и журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, което пък обяснява поетичните му пристрастия.
Бончев споделя, че рисува отдавна, но през 1985 г. внезапно се отказва, подарява боите и платната на приятел. Тогава обаче запазва четките, вероятно знаейки, че няма да е завинаги. Така и се случва - преди няколко години отново застава пред статива.
Поетичните откровения на всяка страница в стихосбирката са придружени от факсимилета на ръкописа и рисунки на Бончев, някои от които оформят кориците. "В асансьора на Олимп" има любопитното подзаглавие “Диалогомонолог с 1 приятел или с 1 бог” и съдържа авторовата равносметка не само за собствения живот, но и за важните неща в днешния объркан свят.

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |