В новините
 
27.08.2008 08:21   Новината е видяна 4483 пъти
Хоровете при читалище "Габрово" на фестивал в Охрид

Женският хор на бис, ”Гласовете” обявени за професионалистки - С тези кратки думи може да се охарактеризира представянето на Охридския  хоров фестивал на двата певчески състава на Народно читалище “Габрово”.

 

Повече от успешно беше четиридневното турне на Женският камерен хор  с диригент Димитър Цонев и  акапелната фармация ”Гласовете на Габрово”, с ръководител Донка Иванова. Те бяха едни от 60-те  участника от 11 страни  в Първия Охридски хоров фестивал. И двата състава се представиха в съботния ден на две различни сцени. ”Гласовете на Габрово” пяха в католическия храм „Свети Климент” пред публика, която дълго и възторжено ги аплодира и ги изпрати с възгласите, „професионалисти” и отзива, че това е най-професионалното изпълнение, което се е чуло в храма. А водачката на групата младото  македонско девойче Симона възкликна: „Толкова е убаво, требаше да певате още, още!”.

 

Женският хор се представи последен в  съботната концертна програма в салона на музикалната гимназия на Охрид. По време на изпълненията  публиката бурно аплодираше всяко произведение,а на представянето на песента „Ерген деда” в коридора младежи завихриха хоро. Последната песен беше посрещната  с такова  тропане на крака и възгласи, че  изпълнението на Габровския хор  беше бисарано и прозвуча още един път. С това прекрасно представяне формациите на Народно читалище”Габрово” закриват сезона за две седмици и отново започват есенния творчески сезон и подготовката на фестивала ”Празник на духовната музика” в Габрово.        

източник:
http://chitalishta.mc.government.bg





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |