В новините
 
27.08.2008 14:36   Новината е видяна 4070 пъти
Майка на четири деца е пътник № 1 500 000 на летище БургасОчаква се до края на сезона през летище Бургас да преминат 1 950 000 туристи. Ръст на пътниците не се очаква.

Джени Нордстром е пътник № 1 500 000 на летище Бургас за сезон 2008-ма.

Тя пристигна днес, 27 август, със съпруга си и четирите си деца – Джони, Аника, Томи и Уилям.

Семейство Нордстром кацнаха на летище Бургас със самолет тип Еърбъс 321 от Гьотеборг (Швеция) с полет №621 на авиокомпания „Нова ер“. Щастливата пътничка бе посрещната от Калин Барзов, Изпълнителен директор на летище Бургас, който й връчи грамота и подаръци за цялото й семейство.

На стълбичката още я очакваха и трийсет усмихнати представители на шведската туроператорска фирма „Аполо“.

Джени идва за първи път със семейството си в България и ще прекарат една седмица в Слънчев бряг.

Очаква се до края на  сезона през летище Бургас да преминат 1 950 000 туристи. Ръст на пътниците не се очаква.
Пикът на брой обслужени полети е бил през август, а миналата година - през юли, коментира изп.директор Калин Барзов. Има тенденция за намаляване на броя на полетите, което ще доведе до равенство на обслужените пътници и ръст на туристите няма да има. Агенция Фокус съобщава, че Калин Барзов е информирал още, че дори и в разгара на сезона, самолетите не са били пълни, а е имало свободни места. За втора поредна година челното първо място държат туристите от Чехия. Това се дължи на завръщането на чешките туристи на родния туристически пазар, за които любимо място за почивка е Южното ни крайбрежие. Там през последната година стъпи една от стабилните чешки туроператорски фирми - „Александрия”. „Чехите са любители на естествения туризъм, а в момента им се предлага стабилен продукт, а и полетите от Чехия и Словакия са само два часа. Това време не е много да се озоват на морския бряг и затова страната ни е предпочитана„, каза Калин Барзов.
Той допълни, че летището се радва и на силен трафик на туристи от Израел, които също са намерили своя туристически продукт в България - почивка и забавления. Броят на полетите от Скандинавските страни е намалял, но пък се компенсира от увеличения поток туристи от Чехия и Израел, затова тази година няма да има и спад на обслужените туристи на летище Бургас,коментира Барзов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |