В новините
 
28.08.2008 12:10   Новината е видяна 3960 пъти
Пленарна сесия на Европейския парламент в Брюксел, 1-4 септември 2008 г.през 2008 г.

Равенство между жените и мъжете в ЕС през 2008 г. В първия доклад на ЕП относно равенството между жените и мъжете в ЕС, който обхваща всички 27 държави-членки, се изразява загриженост относно разликите в заплащането между двата пола, подчертава се недостатъчното участие на жените в процеса на вземане на решения, както и необходимостта от мерки за борба с всички форми на насилие, упражнявано над жените.
 
Половите стереотипи в рекламата и маркетинга. Докладът относно влиянието на маркетинга и рекламите върху равенството между половете, който ще бъде гласуван от ЕП на 3 септември, подчертава влиянието на рекламите и маркетинга за формирането на стереотипи и за изпращането на дискриминиращи и унизителни послания въз основа на пола. За преодоляването на тези проблеми докладът препоръчва създаване на надзорни органи, съставяне на Етичен кодекс за рекламната дейност и по-отговорно отношение от страна на медиите.
 
Автомобилни застраховки при произшествия в чужбина. Европейският парламент ще гласува на 2 септември доклад на българския депутат от групата на ЕНП-ЕД Николай Младенов относно някои въпроси, свързани с автомобилното застраховане. Централна тема в доклада е процедурата за представяне на мотивирано предложение, при която лица, пострадали от пътнотранспортни произшествия в чужбина, имат право да предявят иск за обезщетение пред представителя на застрахователното дружество в своята страна.
 
Дебат върху положението в Грузия. На 1 септември депутатите ще обсъдят положението в Грузия след въоръжения конфликт с Русия в началото на месеца и скорошното едностранно признаване на независимостта на Южна Осетия и Абхазия от руска страна. В четвъртък ще бъде гласувана и резолюция на ЕП по въпроса.
 
Пакетът за телекомите ще бъде обсъден в ЕП. Пакетът за телекомите цели реформирането на настоящите правила в областта на електронните комуникации, датиращи от 2002 г., като съответно допълни и осъвремени съществуващото законодателство. Четирите доклада от пакета бяха вече одобрени от двете комисии в ЕП, компетентни по тези въпроси, като в момента предстои дебат по тях на сесията на ЕП на 2 септември. Гласуването им (на първо четене) ще се извърши по време на втората септемврийска сесия на ЕП в Страсбург.
 
Забрана на клонирането на животни за хранителни цели? На 2 септември в ЕП ще се проведе дебат относно клонирането на животни с цел производство на храни, след като представители на Европейската комисия отговорят на зададения от депутати устен въпрос по темата. През месец юни Комисията по земеделие на ЕП вече се произнесе по въпроса, като се обяви за забраната на клонирането на животни с цел производство на хранителни продукти.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |