В новините
 
02.09.2008 07:53   Новината е видяна 3409 пъти
Българската национална организация на потребителите предупреждава за зачестили телефонни измами

 Българската национална асоциация на потребителите (БНАП) предупреждава за зачестили напоследък измами по телефона. 


     Телефонните измамници според експертите на асоциацията стават все по-изобретателни – не просто с лъжа взимат пари от жертвите си, но успяват да измъкнат лични данни, с които да извършат други престъпления, или пък или пък подтикват доверчиви хора да извършат нещо незаконно. Тези нови характеристики на телефонните измами ги превръщат в сериозен проблем през последно време в България.


      Според асоциацията жертви на измами по телефона са не само възрастни самотни хора, но и млади, добре образовани българи.


      Новият шести брой на изданието на БНАП „Потребител”, който вече се продава по РЕП-овете, помества статията „Тревога: телефонът звъни” за новите характеристики на телефонните мошеничества и съвети как да се предпазим от тях.


      БНАП предупреждава и за опасността хората да бъдат подведени и измамени в лотарии и томболи, организирани по различни поводи и на големи празници с привидно благородни намерения. Използвайки името на компании и такива  инициативи измамници се опитват да измъкнат пари от доверчиви хора. Понякога организаторите на игри и томболи спестяват в рекламите си важна информация и използват нагласата на хората да вярват в „чудеса”, след което по-късно се стига до измамени и разочаровани участвали





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |