В новините
 
03.09.2008 07:47   Новината е видяна 6221 пъти
100 000 подкрепят Севтополис!

      Около година след като започна мащабната национална кампания в подкрепа на проекта за реставриране и експонация на древния тракийски град Севтопилс и едва три месеца след старта на националната подписка за неговото осъществяване, сдружение „Национално обединение съхрани българското” (НОСБ), инициатори на кампанията, вече са събрали в подкрепа на изумителния проект на арх. Жеко Тилев повече от 100 000 подписа.

      Своята поддръжка за проекта за заявили хора от целия свят, както в електронната подписка на адрес http://www.bgpetition.com/sevtopolis/index.html, така и чрез попълване на специално създадената за целта бланка за подпис, която може да бъде изтеглена от сайта на инициативата на адрес http://www.sevtopolis.info/ . Проектът на арх. Тилев се радва на изключителен интерес и внимание от целия свят, от страна на българи и чужденци както в България така и в световен мащаб- Австрия, Швейцария, САЩ, Германия, Великобритания, Испания, Канада, Австралия, Франция, Гърция, Холандия, Хърватия, Белгия, Люксембург, Кувейт, Аржентина, Сърбия, Македония, Румъния, Турция, Израел, Ирландия, Украйна, Русия, и още много други, които продължават да заявяват своето желание той да бъде осъществен.

      Националната подписка за Севтополис, която започна преди три месеца е част от втория етап по пътя на реализацията на националната инициатива в негова подкрепа, инициирана от сдружение „Национално обединение съхрани българското” като тя цели мащабната му популяризация и подкрепата на обществото. Инициативата за разкриването и реставрацията на древния тракийски град Севтополис започна през септември 2007 г. и досега се разви в няколко последователни етапа, целящи представянето и популяризацията на историята на древния тракийски град и проектът за неговото реставриране. За целта бяха проведени няколко кампании, създаден бе специален уеб сайт на инициативата, проектът беше представен неколкократно в общественото пространство и успя да получи подкрепата на редица държавни институции и публични личности, европейски депутати, кметове, археолози, архитекти, академични среди, издатели, музиканти, журналисти, заявили официално своята подкрепа за неговото реализиране. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |