В новините
 
04.09.2008 07:38   Новината е видяна 5914 пъти
Индия и Непал еn face, Фотоизложба на Шантиприя

Бургаската библиотека представя уникалната изложба на Шантиприя “Индия и Непал еn face”. Експозицията включва фотографии от онази част на Изтока, която винаги е възприемана не само като географско понятие, но най-вече като средище на духовността, мъдростта и пътя към себепознанието. От пустинята Тхар в Раджастан до джайнистките храмове на Гуджарат, от многолюдните пазари на Западен Бенгал до будистките манастири на Сикким, от родното място на Буда в непалските Тераи до тибетското царство в Мустанг, от долината на Катманду до вечните ледове на Еверест в Кхумбху – изложените фотографии отразяват прекия контакт и специфичния поглед на изтоковеда с обектив. Публиката има рядката възможност да (пре)открие кътче от света, в чието динамично и променящо се ежедневие непосредствената красота и дълбокото прозрение на Индия и Непал често остават непонятни и скрити.

Бургаският индолог и тибетолог д-р Драгомир Димитров (Шантиприя) ръководи в продължение на две години Непалско-германския проект за каталогизиране на ръкописи и управлява Непалския научен център в Катманду, Непал. От 2007 година работи в Института по индология и тибетология на Марбургския университет в Германия. С фотография се занимава от детските си години.

Фотоизложбата можете да посетите от 8 до 19 септември в Изложбената зала на Регионална библиотека “П.К. Яворов” на ул. “Булаир” 10 в гр. Бургас. Откриването е на 8 септември в 18 часа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |