В новините
 
05.09.2008 21:29   Новината е видяна 4632 пъти
СКАТ спира да излъчва “Шоуто на Слави”
От днес, 5 септември 2008 г., СКАТ спира да излъчва в кабелната си мрежа предаването на bTV “Шоуто на Слави”. Това е първа предупредителна мярка в знак на протест срещу прекомерните финансови претенции на bTV към кабелните оператори и техните абонати. Така СКАТ се солидаризира с протестите на кабелните оператори от Западна България, които спряха излъчването на bTV по същите причини.

Както е известно bTV първоначално поиска кабелните оператори да плащат по 2 лева и 39 стотинки на всеки абонат за правото да излъчват програмата. После офертата бе променена на 49 евроцента (97 стотинки) на абонат за bTV, но само в комплект с  GTV и още три неизвестни програми, които щели да бъдат излъчвани от догодина, като за всяка от тези програми ще се плаща допълнително. Възраженията на операторите, че не искат да купуват “котка в чувал”, тоест да плащат за нещо, което още никой не е видял, бяха пренебрегнати.
 Много кабелни оператори от цялата страна вече спряха излъчването на цялата програма на bTV, други обявиха, че ще я спрат, защото финансовите претенции на bTV ще доведат до рязко поскъпване на таксите за кабелна телевизия.

В случай, че bTV не отстъпи от неоснователните си претенции, СКАТ ще премине към поетапно спиране на bTV във всички свои мрежи, включително и в интернет – мрежата си.

Заб.: Кабелните мрежи на СКАТ покриват цялото Южно Черноморие от Обзор до Ахтопол, както и част от Северна България, Омуртаг, Попово и др.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |