В новините
 
06.09.2008 09:14   Новината е видяна 4687 пъти
На 7 септември 2008 г. фрегата „Горди”, която бе купена от Белгия, ще бъде тържествено посрещната във Военноморска база Бургас.

На 7 септември 2008 г. фрегата „Горди” ще бъде тържествено посрещната във Военноморска база Бургас. Тя беше купена от Белгия. Личният състав на военноморската база ще бъде поздравен от командващият на Военноморските сили вицеадмирал Минко Кавалджиев.

На 22 август 2008 г. във военноморската база в белгийския град Зеебрюге тържествено бе издигнат българския флаг над фрегатата „Вестдиеп”, на която със заповед на министъра на отбраната Николай Цонев е присвоено почетното име „Горди”, съобщиха от пресцентъра на ВМС.

В края на месец юли част от бъдещия български екипаж на кораба започна своето обучение в Белгия. Организацията на службата, и обучението на екипажа бе изцяло по стандартите и процедурите на НАТО. Приети са материалните средства, оръжията, боеприпасите и корабните запаси. Проведени са изпитания на работата на всички механизми както в базата, така и на море. Ограниченото време за приемане на кораба наложи интензивен темп на работа за сдаващия и приемащия екипажи, но съвместните усилия и колегиалното отношение между българските и белгийските военни моряци доведоха до успешен резултат. Под командването на капитан II ранг Галин Манев приемният екипаж, на 27 август пое курс с фрегата „Горди” към България. За дванадесет дни на море, с посещение във военноморска база Суда на остров Крит, корабът прoплава над 3500 морски мили. В каюткомпанията на фрегатата „Горди” ще бъде представен брифинг от командира на дивизион патрулни кораби.

в-к Банкер





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |