В новините
 
09.09.2008 13:57   Новината е видяна 4221 пъти
Пловдивчанин е националният победител в големия финал на Националния шампионат на Stella Artois по наливане и сервиране на бира

Призьорът Райчо Лапатов ще представи страната ни на Международния финал на Шампионата в Белгия

 


9 септември 2008 г., София. Райчо Лапатов от Пловдив зае първото място в Големия финал на Националния шампионат на Stella Artois по наливане и сервиране на бира. Той беше избран по време на Големия финал на шампионата,  който се проведе днес в столичното заведение „Фланаганс”. 


На второ място в националната надпревара се нареди Тихомир Михайлов от Добрич, а на трето - Станислав Станков от София. 


Националният победител Райчо Лапатов спечели и Голямата награда – участие в международния финал на турнира Stella Artois® World Draught Master Competition в края на м. октомври в Белгия. 


Във финалната надпревара във „Фланаганс” участваха 14 от най-добрите в наливането и сервирането на бира Stella Artois бармани. Всички те стигнаха до участие в националния кръг на шампионата, след като заеха първо и второ място в регионалните турнири, провели се в 9 града в периода март – юни тази година.


Финалистите бяха оценявани от жури от екипа на марката Stella Artois. Те следяха за стриктното изпълнение на всяка една от общо 9-те стъпки за наливане на бира. Част от тях са прецизната подготовка на чашата, наливането на пивото под ъгъл 45°C и майсторското отрязване на пяната. Бонус към оценката на всеки един от участниците в турнира бe присъждан и за артистичност при наливане и поднасяне на Stella Artois.


В Големия финал на Националния шампионат на Stella Artois се включиха и две от участничките в конкурса Miss Playmate 2007 – Велислава Иванова, и Мiss Playmate 2008 – Айсум Апбулова. Извън конкурсната програма те също демонстрираха умението си да наливат и поднасят Stella Artois според деветте стъпки на седемвековния ритуал. 


Майсторството в наливането и сервирането на Stella Artois донесе на националния шампион Райчо Лапатов участие във финала на Stella Artois® World Draught Master Competition през м. октомври в Белгия. Там нашият представител ще доказва уменията си в майсторското наливане на бира и ще се бори за Голямата награда – едноседмична екскурзия до избрана от него дестинация. Класираните на второ и трето място на финала в Белгия печелят екскурзии в Европа. Победител в международния финал през изминалата година стана представителката на Нова Зеландия – Ерин Карол, а България беше достойно представена от националния шампион в турнира за 2007 г. – Александър Налджиев от Пловдив. 
 
 
 
 
 
 


През 2008 г. Националният шампионат на Stella Artois по наливане и сервиране на бира се проведе в 9 града, или с три повече в сравнение с предходната. Турнирът гостува на Плевен, Добрич, Русе, София, Варна, Пловдив, Бургас, Хасково и Велико Търново и даде възможност на барманите да усъвършенстват уменията си и да вникнат във философията на прочутата белгийска марка бира.

 
Международният шампионат Stella Artois® World Draught Master Competition се провежда за 12-та година, като с всяко следващо издание турнирът се разраства с представители от все повече държави. В момента локални състезания за излъчване на участник в международния финал се провеждат в над 35 страни от цял свят. 
 


Допълнителна информация:


Stella Artois® е най-продаваната белгийска марка бира. В България тя е част от портфолиото на Каменица АД - част от водещия пивовар в света InBev, и за първи път е представена на българския пазар през 1999 г. По цял свят марката популяризира културата за правилно наливане и сервиране на бира, като по този начин консумацията й се превръща в истински незабравимо изживяване. Ритуалът от деветте стъпки по правилно наливане и поднасяне на Stella Artois® е част от седемвековната история на марката и в най-голяма степен символизира нейното мото - „Съвършенството има цена”. Световният шампионат по правилно наливане и сервиране на бира Stella Artois се провежда за първи път през 1997 г. 12 години бармани от цял свят се срещат, за да демонстрират как прецизността и точната техника могат да превърнат добрата бира в съвършено изживяване. България се присъедини към инициативата през 2000 г. и достойно представя страната ни на световните финали, които се провеждат ежегодно в белгийския град Льовен.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |