В новините
 
17.09.2008 07:02   Новината е видяна 4219 пъти
Над 60% от загиналите в катастрофи деца са пътували в автомобил са деца

230 училища в 24 града на страната са били обезопасени по време на третия етап на кампанията "Пази детето". Това заяви председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Анастас Тодоров. 10 000 стикера с посланието на кампанията "Пази детето" пък се разпространяват в превозните средства на градския транспорт, в рамките на 2008 година.

500 хиляди лева е струвал проектът, който е част от европейската харта за пътна безопасност. Средствата са осигурени от застрахователна компания "Лев Инс". Нейният изпълнителен директор, Стефан Софиянски беше категоричен, че единствената цел на кампанията е да бъдат намалени инцидентите с пострадали хора. „Когато става въпрос за ламарини, това е лесно и възстановимо, но когато става въпрос за човешки живот…”, коментира Софиянски.

Общо 64% от загиналите и 50% от пострадалите деца при катастрофи са пътували в автомобил, заяви заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова. Според нея рискът от смъртен случай по време на пътнотранспортно произшествие намалява с 90% за деца до една година, при деца от 3 до 4 години този процент е 60 на сто, когато се използват обезопасителни колани и детски седалки.

Трябва да бъде създадена подходяща инфраструктура и да се обезопасят районите с интензивно движение на деца. Това заяви Алекси Кесяков, секретар на държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на пътната безопасност на движението по пътищата.

При първия етап на кампанията през 2005 година в София няма дете, станало жертва на пътно произшествие, отчитат още данните. За втория етап през 2007 година пък са били поставени сигнални знаци и стикери край 90 училища в София, Пловдив, Бургас, Варна.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |