В новините
 
24.09.2008 07:21   Новината е видяна 4422 пъти
Започна масирано монтиране на бойлери в бургаските детски заведения

От днес /23 септември/ започва спешното монтиране на бойлери в бургаските детски заведения, които могат да останат без топла вода, поради опасността от прекъсване на топлоподаването към тях.
Заместник – кметът на Община Бургас г-жа Йорданка Ананиева присъства на инсталирането на първите водо-отоплителни уреди в ОДЗ „Звънче” в бургаския комплекс „Славейков”. В него домуват 358 деца, голяма част от които в яслени групи /на възраст под 3 г./. В кухнята на ОДЗ  №3 се приготвя храна за още 200 деца от друга детска градина. Капацитетът на монтираните бойлери е 500 литра, а мощността им е достатъчна за да се покрият нуждите на детското заведение.
Същата процедура ще бъде извършена в още 12 детски градини в града. Предвижда се това да става на 2 етапа, като с приоритет ще бъдат Обединените детски заведения /ОДЗ/, тъй като в тях има и яслени групи. До края на седмицата бойлери ще бъдат монтирани още в ОДЗ №5 /„Славейков” до бл.8/, ОДЗ №6 /„Изгрев” до бл.34/, ОДЗ №7 /„Славейков” до бл.55/ и ОДЗ №2 /„Зорница” до бл.15/, където ще бъдат подменени наличните и остарели електроуреди с нови.

Веднага след приключването на този етап ще започне монтирането на ел.уреди в детските градини – ЦДГ №2 /„Лазур” ул.„Поп Груйо”/, ЦДГ №9 /„Лазур” ул.„Т.Каблешков”/, ЦДГ №14 /„Изгрев” до бл.54/, ЦДГ №27 /„Славейков” до бл.40/, ЦДГ №28 / „Славейков” до бл.38/, ЦДГ №29 /„Славейков” до бл.29/, ЦДГ №30 /„Изгрев” до бл.54/ и ЦДГ №31 / „Изгрев” до бл.20/.

Дейностите по инсталиране на мощните уреди се извършват след предварително изследване на състоянието на електрическите инсталации в детските градини от специалисти по електроинженерство. Целта е при необходимост те да бъдат подсилени, за да издържат на допълнителното натоварване.

Поставянето на бойлери в детските заведения е по заповед на кметът на Бургас Димитър Николов, поради опасността от прекратяване доставките на природен газ към местното топлофикационно дружество. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |