В новините
 
23.09.2008 07:46   Новината е видяна 3805 пъти
ДАНС ЩЕ ПОЛЗВА СРЕДСТВА ПО ИНСТРУМЕНТА ШЕНГЕН

ДАНС да бъде включена към ведомствата, чиято дейност може да бъде подкрепяна в рамките на Инструмента Шенген предвиждат приетите от правителството промени в Постановление № 84 от 2007 г. То определя реда за управление и наблюдение на инструмента за подобряване на бюджетните парични потоци и за подпомагане изпълнението на Шенгенското споразумение.

Промените се налагат от създаването на Държавната агенция „Национална сигурност” и вливането в нея на някои дирекции на МВР. Те целят повишаването на ефективността и ефикасността на работата на Комитета за управление и наблюдение, с оглед по-бързото и своевременно одобряване, провеждане, реализиране и успешно финализиране на проекти, финансирани от помощта, предоставена от ЕС по Инструмент Шенген, пълното прилагане на шенгенското законодателство и постигане на готовност за присъединяване към шенгенското пространство през 2011 г. и включване към Шенгенската информационна система.

В състава на Комитета за управление, наблюдение и контрол на Инструмента Шенген ще бъде включен и заместник-председателят на ДАНС, отговарящ за взаимодействието със структурите на ЕС, както и представител на вицепремиера, координиращ дейностите по управлението на еврофондовете.

Променя се и срокът за представяне в Европейската комисия на годишните индикативни програми по Инструмента Шенген. Ако досега те трябваше да са готови до края на октомври на предходната година, вече ще се правят до края на м. май на текущата година. Промяната е в резултат на решение на ЕК от 2007 г.

министерство на финансите





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |