В новините
 
24.09.2008 12:55   Новината е видяна 3331 пъти
Община Бургас активно се готви за „Дни на отворените врати” в Брюксел

Община Бургас активно се готви за представянето си в инициативата „Дни на отворените врати” /Open Days/, организирана за шеста поредна година от Комитета на регионите и Генерална дирекция „Регионално развитие” на Европейската комисия. Open Days ще се проведат от 6 до 9 октомври в Брюксел.

Бургаската делегация ще бъде водена от кмета Димитър Николов. Тя ще участва в престижния форум с две атрактивни презентации. Първата е общо представяне на Югоизточен регион - България, в което участват още общините Сливен, Ямбол, Стара Загора и Нова Загора. Втората презентация е посветена само на община Бургас. Тя носи заглавието „Иновации в туризма в Бургаски регион” и ще бъде модерирана от зам.-кмета Ивелина Василева.

Тази година в „Дни на отворените врати” ще участват 216 региони и градове от 32 страни. Инициативата събира на едно място влиятелни политици на европейско и регионално равнище, експерти, представители на банките, бизнеса и гражданското общество, които заедно формират регионалната политика на европейските институции. В програмата на Open Days са включени 143 специализирани семинара. Церемонията по откриването на 6 октомври в конферентния център „Шарлеман” ще бъде уважена от френския премиер Франсоа Фийон, председателя на Комитета на регионите Люк Ван ден Бранде и комисаря по регионалната политика Данута Хюбнер. Очаква се в Open Days да вземат участие председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и зам.-председателят на ЕК Гюнтер Ферхойген.

Освен изявите си в рамките на Open Days, Община Бургас ще бъде домакин на работна среща със заглавие „Да общуваме на тема Европа”. Тя ще се проведе на 10 октомври в Бургас. По време на тази среща бургаските граждани ще бъдат запознати с инициативата „Дни на отворените врати”, с участието и най-добрите проекти на Община Бургас, планирани или осъществени в Брюксел. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |