В новините
 
25.09.2008 14:12   Новината е видяна 4081 пъти
Ръководството на КНСБ е силно обезпокоено от шоковото повишаване на цената на природния газ

Ръководството на КНСБ е силно обезпокоено от шоковото повишаване на цената на природния газ, в резултат на което ще бъде повишена двуцифрено цената на парното отопление. Повишението на цената на природния газ ще доведе и до 2% - 3% скок   на инфлацията.     

      Позицията на Ръководството на КНСБ бе представена в Обществения консултативен съвет на ДКEВР. КНСБ не приема както предложеното 36,51% увеличение от страна на Булгаргаз, така и предложените 28,83% от ДКЕВР. 


На основание на чл.3 от “Трудовата конституция” - Кодекса на труда, въпросите засягащи жизненото равнище на българските граждани трябва да бъдат разглеждани в сътрудничество и консултации със социалните партньори.  Ръководството на КНСБ настоява проблема с повишаването на цената на природния газ да бъде разгледан в Националния съвет за тристранно сътрудничество, преди вземането на окончателно решение от ДКЕВР. 


    Ръководството на КНСБ изразява своята загриженост от затрудненията, които ще изпитат българските граждани, нашите синдикални членове, от повишаването на цената на природния газ. В резултат на това ще се повишат цените на парното отопление и на редица други стоки и услуги, компенсаторни механизми за което не са обсъждани.  Ще последват фалити и финансови затруднения на фирми, което ще доведе до съкращения на работни места и замразяване на доходите на работещите във фирмите – потребители на природен газ от браншовете металургия, циментово производство, стъкло производство, торови заводи и други.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |