В новините
 
29.09.2008 07:14   Новината е видяна 4569 пъти
Морска безопасност и търсене и спасяване на море

Община Варна е инициатор за организирането на международна конференция за подобряване на морската безопасност и операциите по търсене и спасяване в Черно море. Форумът ще се проведе на 2 и 3 октомври и се реализира с подкрепата на Министерството на транспорта, Министерството на извънредните ситуации, Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, както и от български неправителствени морски организации - Българска морска камара, Бургаска морска асоциация, Българска асоциация на корабопритежателите, Българската асоциация на корабните брокери, Морски алианс, Морски клъстер - България, а също така Военноморско училище "Н. Вапцаров" и Параходство БМФ.

Българският морски бизнес и всички държавни и общински институции, свързани с морето, се обединиха от общото мнение, че безопасността в морето и операциите по търсене и спасяване в Черноморския регион се нуждаят от нови и качествени подобрения.

България, като морска държава, и българският морски бизнес се нуждаят от нов регионален и европейски имидж в областта на безопасността, сигурността и на интегритета в Черноморския регион. Тази цел е особено актуална в контекста на предстоящото приемане на пакета от мерки за морска безопасност на Европейския съюз.

Регионални акценти в темите и дискусиите по време на конференцията: инициатива за създаване на Съвет за морска безопасност; инициатива за организиране на общи цивилни сили за търсене и спасяване в Черно море инициатива за повишаване безопасността в Черно море - Black Sea SAFE. Подготвяне на международен проект за подобряване на обучението и взаимодействието на служители от морските администрации при прилагането на международните морски конвенции.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |