В новините
 
01.10.2008 08:03   Новината е видяна 4387 пъти
С музика и уютна атмосфера стартира десетото издание на Есенните литературни празници

С приятна музика и уютна атмосфера в обновеното фоайе на бургаската опера, днес от 19.00 часа, стартира X–то издание на Есенните литературни празници. Входът за всички граждани, желаещи да посетят мероприятието, е свободен.

Тази година за първи път в програмата на събитието са интегрирани различни видове изкуства – театър, музика и литература.

Празничното откриване ще започне с изпълнение на класическа музика от струнен квартет и изпълнение на солисти и инструменталисти от бургаската опера. Гостите ще имат възможността да се докоснат до уникалното творчество на бургаските поети от 60-те и 70-те години на миналия век, които са положили началото на литературния живот в града – Христо Фотев, Петя Дубарова, Стойчо Гоцев, Димитър Велинов, Реджеб Кюпчу, Николай Искъров, Янаки Петров, Иван Апостолов, Димитрина Баева, Иван Ванев, Гено Генов и Илия Буржев.

В спектакъла за първи път ще бъдат използвани интересни и рядко излъчвани документални записи на големия бургаски поет Христо Фотев и незабравимата Петя Дубарова, както и документални кадри от стария Бургас от първата половина на XX век. Музикално – поетичната вечер ще бъде с надслов „Романтичен полет над Бургас” и има амбицията в бъдеще да прерастне в добра традиция.

С празничното откриване ще бъде поставено началото на Артцентър Опера и ще се отбележат Денят на поезията и Световният ден на музиката.

В рамките на цял месец почитателите на хубавата музика и стойностна поезия ще могат да се насладят на богатата и пъстра с мероприятия програма. Организатори на мащабното културно събитие са Община Бургас и Оперното Филхармонично дружество. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |