В новините
 
17.08.2004 13:58   Новината е видяна 4844 пъти
Авторът на "Корона от тръни" се разграничи от царя
Писателят - емигрант Стефан Груев за пръв път публично се разграничи от Симеон Сакскобургготски по повод подкрепата му за Иван Славков.

Авторът на книгите "Корона от тръни", "Проектът Манхатън" и "Моята Одисея" изпрати писмо до редакцията на Mediapool във връзка с интервюто на Филип Димитров "Славков е срам за България"(13 август 2004 г.).

"Поздравявам Филип Димитров, че изразява така точно и доблестно нормалната реакция на всеки почтен българин! При едно правителство, което избра да потули съществуването изобщо на едно 46-годишно срамно минало, и което никога не каза една дума на съжаление или показа и най-елементарно съчувствие към безбройните пострадали, окуражително е да видим, че все пак има честни граждани, които не са забравили ужасите и безобразията на комунистическия режим. Достойни българи, които се чувстват унизени от угодничеството спрямо наследниците на мафиотската му икономика и репресивния му апарат", посочва Стефан Груев, който живее в Ню Йорк.

В интервю за Mediapool и Радио Нова Европа бившият премиер Филип Димитров определи като недопустимо поведението на спортния министър Васил Иванов - Лучано в защита на Иван Славков, който бе временно отстранен като член на Международния олимпийски комитет (МОК) след филма - разследване на ББС "Да купиш игрите", в който Славков дава съгласие да преговаря за подкуп във връзка с домакинството на Лондон за Олимпиадата през 2012 г.

Премиерът, президентът и повечето политически сили дадоха открита или мълчалива подкрепа за Славков, като предпочетоха да се въздържат от оценки "докато трае разследването" в МОК. Единствено партия Демократи за силна България начело с Иван Костов осъдиха категорично поведението на Батето и позицията на правителството веднага след излъчването на филма на ББС и призоваха Славков да се оттегли от ръководните постове в Българския олимпийски комитет и Българския футболен съюз. ДСБ също така настояха да бъде отнето най-високото държавно отличие - орден "Стара планина" - първа степен, с която президентът удостои Батето, но правителственият говорител отговори, че законът не позволява отнемането на ордени.

Филип Димитров също изтъкна, че е недопустимо индентификацията на нацията с престъпници, които непрекъснато са хвърляли петно върху България.

Бившият премиер посочи, че "Славков е блестящият представител на Живковското семейство и на неговите традиции и стандарти, това е Живковщината на живо, когато ръка за ръка с нея върви някаква Овчаровщина, също така свързан със стари стандарти, Станишевщина".

Според Филип Димитров всичко това създава риск да се помирим с реставрацията на хора и стандарти, които са несъвместими със света, в който отиваме.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |