В новините
 
06.10.2008 05:29   Новината е видяна 4635 пъти
Стартира най-мащабната инициатива, насочена към деца и техните родители, за безопасно поведение в Интернет

Лица на тазгодишната кампания „Децата безопасно в Интернет” са популярните водещи на БГ Радио - Симо и Богдана 
2 октомври 2008 г. София. Днес официално стартира кампанията „Децата безопасно в Интернет”, която се провежда за втора поредна година по инициатива на Майкрософт България съвместно с детския портал Az-deteto.com и Евроком. Целта й е да запознае децата на възраст между 6 и 16 години с основните правила за безопасна работа и забавление в глобалната мрежа. Фокусът тази година ще бъде и върху родителите с цел те да бъдат информирани как по-ефективно да предпазват децата си, докато сърфират в Интернет.
Стартът на кампанията бе даден от популярните водещи на сутрешното шоу „Стартер” по БГ Радио - Симо и Богдана. Те са лицата на тазгодишната кампания и се присъединяват към нея с цел да популяризират нейните послания. „Присъединяваме се към инициативата „Децата безопасно в Интернет”, защото ние като родители знаем най-добре, колко е важно децата ни да се чувстват добре и да бъдат защитени, докато работят или се забавляват в глобалната мрежа. Има основни правила за безопасно поведение в Интернет и смятаме, че и родителите, и децата трябва да ги познават и да ги спазват, за да се чувстват спокойни”, споделиха Симо и Богдана от БГ Радио. 
Кампанията стартира с много интересно предизвикателство към децата – конкурс на тема „Урок за родители”. В него могат да участват деца от цялата страна на възраст между 6 и 16 години, като за целта е необходимо да изпращат предложения за това, какво трябва да правят родителите им, за да ги предпазват по-ефективно в глобалната мрежа. Конкурсът се намира на адрес http://az-deteto.com/safe. 10-те най-добри предложения ще получат големи награди от организаторите и ще бъдат издадени в „Наръчник за родители”.
„Организираме кампанията „Децата безопасно в Интернет” за втора поредна година съвместно с Az-deteto.com и Евроком, които също се присъединиха към инициативата. Щастливи сме, че миналата година кампанията получи широк обществен отзвук и висока оценка, и искрено се надяваме тази година успехът да бъде още по-голям, а именно чрез нашите партньори - медийни и държавни институции, посланията на кампанията да достигнат до още по-голям брой деца и родители, в цялата страна”, каза Христина Христозова, Маркетинг мениджър на Майкрософт България.
Кампанията ще бъде с продължителност 7 месеца и освен конкурса „Урок за родители” са предвидени още много активности, както на национално, така и на регионално ниво. Сред тях са дистрибутиране на плакат с 8-те златни правила за безопасно поведение в Интернет във всички училища в страната, провеждане на кръгла маса по въпросите за безопасността на децата в Интернет в София, Пловдив и Плевен, изготвяне на наръчник с основните правила от конкурса "Урок за родители" и провеждане на „Открит урок за родители”.
Кампанията „Децата безопасно в Интернет“ се осъществява със съдействието на Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за закрила на детето, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения и Обществен съвет за безопасен Интернет.
Медийни партньори на инициативата са: БГ Радио, БТА, Булфото, в. Пари, Computerworld, сп. 9 месеца, ТВ 7, GTV, Dir.bgq, Ipo.bg, Deteto.info и Az-jenata.com.

За Майкрософт:
Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.

За Az-deteto.com:
Az-deteto.com е най-популярният български детски портал, стартирал на 1 юни 2002 г. Az-deteto.com е уникален с това, че стриктно съблюдава правилата за безопасност в Интернет и международните норми за деца онлайн. Сайтът е с изцяло собствено авторско съдържание, има свой клуб и е-Лексикон, а от 2008 г. стартира и поща Az-deteto.

За Евроком:
Евроком Кабел Мениджмънт България ЕООД е телекомуникационен оператор, който предлага комуникационни и развлекателни услуги за дома.  Компанията е традиционен доставчик на кабелна и цифрова ТВ и интернет, както и на телефонния и тройна услуга. От началото на т.г. включи в портфолиото си HDTV - цифрова ТВ с висока резолюция. Евроком Кабел е част от групата на Warburg Pincus - един от водещите американски капиталови инвеститори.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |