В новините
 
06.10.2008 05:41   Новината е видяна 4622 пъти
Гергана Апостолова отново първа на „ката” в САЩ

Захари Дамянов прекъсна хегемонията на бразилците в мъжкото киокушин карате

За втора поредна година бургазлийката Гергана Апостолова стана първа в дисциплината „ката” на Международния турнир по киокушин карате "Америка"с къп", провел се на 20 септември в Ню Йорк. Тя спечели трофея в конкуренцията на две европейски и една световна шампионка. Показателен за рейтинга на състезанието е фактът, че поздравителни телеграми до организаторите са изпратили президентът Джордж Буш и кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Националният отбор на България по карате киокушин, с треньор Емил Костов, спечели общо седем отличия в Щатите. Изключително представяне записа възпитаникът на Спортен клуб "ИЧИ ГЕКИ Варна" Захари Дамянов. Той прекъсна бразилската хегемония, ставайки първи на „кумите”, в конкуренцията на над 40 състезатели. Досега "Америка"с къп" при мъжете са печелили 2 пъти японци и 10 поредни пъти бразилци.

Захари получи и приз за най-техничен състезател, връчен му лично от президента на Международната Организация по киокушин карате - Канчо Шокей Мацуи.

С трофеи от Ню Йорк се завърнаха още:

- Станимир Динев - СКК "Киокушин Спирит" - гр. Бургас - 3-то място „кумите” юноши;

- Пламен Бонев - СКК "Киокушин Спирит" -  Бургас - 3-то място „ката”;

- Златко Петров - СК " ИЧИ ГЕКИ"- Варна - 3-то място кумите деца;

- Александър Папанчев - СК "ИЧИ ГЕКИ"- Варна - 4-то място кумите юноши.

След завръщането си от Америка всички национали посетиха най-напред Бургас, където днес /3 октомври/ дадоха пресконференция в Заседателната зала на Общината. В нея взеха участие зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция „Здравеопазване, социални дейности и спорт” д-р Ивайло Димитров и нач.-отдел „Спорт” в Община Бургас Веселина Деведжиева. Всеки от състезателите получи поздравителен адрес от името на кмета на Бургас Димитър Николов. Гергана Апостолова поднесе благодарности за помощта, оказана от Община Бургас при подготовката на националите ни за турнира.

Председателят на Българска федерация по киокушин карате Емил Костов разказа любопитни подробности за престоя на нашите състезатели отвъд океана. Той съобщи, че от 22-ри до 26-ти октомври в Поморие ще се проведе семинар по киокушин карате, в който ще участват двама инструктори от Япония. Съдействие при организирането на семинара оказват зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян и д-р Ивайло Димитров.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |