В новините
 
09.10.2008 07:59   Новината е видяна 4692 пъти
Пет големи общини представят Югоизточния регион на България по време на Европейска седмица на регионите и на градовете

Големите общини Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Нова Загора се представиха заедно като част от Югоизточен регион на България по време на Шестото издание на Дните на отворени врати, „Европейска седмица на регионите и на градовете“, което се провежда в Брюксел, от 6 до 9 октомври 2008 г. Събитието обхваща 216 региони и градове, партньори в организираната от Комитета на регионите и Европейската комисия проява.

Регионът и общините се представят чрез атрактивна мултимедийна презентация, тематични лекции и културно – информационен щанд с дегустация на български храни и вина. По време на представянето се разпространява комплект от диск, плакат и дипляна. Пакетът от материали включва снимков, видео и аудио материал за отделните области и градове в Югоизточен регион, както и цялостно негово представяне в направленията култура, традиции и природа, като в аудио раздела на диска са качени автентични фолклорни песни от отделните области в региона.

Община Бургас се представя със специална презентация свързана с иновациите в туризма, а Общините Сливен, Стара Загора, Ямбол, Казанлък, Елхово и Нова Загора със своето културно – историческо наследство – презентация на тема показваща тракийското наследство по нашите земи.

Община Сливен е приготвила представяне на виртуална изложба-презентация включваща - „Европейски издания XVI - XX век" на  Библиотека „Зора" - Сливен; „Долината на тракийските царе в Сливенско" на Регионален исторически музей - Сливен и „Християнско изкуство", представяща експонатите на Художествена галерия „Димитър Добрович" – Сливен, както и възможностите за културен туризъм в общината.

Част от организираните събития за представяне на региона са по инициатива под мотото: “Да представим България достойно чрез нейната култура и изкуство през "Седмицата на Европейските региони и градове 2008" в Брюксел” и се финансира от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз - Работна програма 2008.

Основната цел на инициативата е да се представи Република България чрез общините в един от нейните региони, като настоящ член на ЕС по начин, по който всички участници и посетители на инициативата ще могат да се запознаят с българското културно –историческо наследство, изкуство и езикова идентичност като част от общото европейско културно пространство.

Това е първата проява на обединили се български общини, които представят България на този голям европейски форум. На форума в Брюксел ще присъства делегация включваща - кметове на общини, зам. кметове, общински съветници, директори на дирекции, началник отдели и експерти занимаващи се с евроинтеграция, европейски програми и проекти.

Скоро Общините от Югоизточен регион ще си имат и собствен електронен сайт на който да се показват новини и информация за региона -  http://www.regionsouth-eastbulgaria.com.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |