В новините
 
14.10.2008 19:17   Новината е видяна 3353 пъти
Известни са българските победители в конкурса за журналистика на ЕП

Национално жури, съставено от представители на български медии, определи победителите в първия етап от конкурса за журналистика на Европейския парламент. В категориите радио, преса и телевизия бяха избрани съответно материалите на Аделина Марини (БНР), Иван Михалев (в-к "Капитал") и Детелина Каменова (РТВЦ Русе - БНТ). В категорията интернет не бе излъчен победител.

В следващия етап от конкурса българските представители ще се състезават с победителите от другите 26 държави-членки на ЕС. Жури в състав от шест професионални журналисти и трима членове на Европейския парламент, ръководено от заместник-председателя на ЕП Алехо Видал-Куадрас, ще определи крайните победители в четирите категории. Те ще бъдат обявени по време на официалната церемония на 16-и октомври 2008 г.
 
Европейският парламент ще присъди за първи път през 2008 г. своята награда за журналистика. Тя се връчва на журналисти, които са работили по важни европейски теми или са допринесли за по-доброто разбиране на европейските институции и политики. Наградата се присъжда в дух на зачитане на медийната свобода и на плурализма и в контекста на желанието на Европейския парламент за подобряване на комуникацията между институциите на ЕС и европейските граждани.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |