В новините
 
15.10.2008 16:10   Новината е видяна 3857 пъти
Правосъдието винаги е било важен стълб на държавността

През каквито и препятствия да е минавала страната ни в своето развитие, правосъдието винаги е било крепящият стълб на държавността, заяви министърът на правосъдието Миглена Тачева в приветствието си до участниците в Международната научна конференция „100 години независима България: Стълбове на държавността”. Като министър на правосъдието уверено твърдя, че за екипа на МП основната цел е да работим в сътрудничество с останалите институции и с представителите на независимата съдебна власт за укрепване на доверието в българското правораздаване. Само постигането на това единство би довело до резултати, които да накарат сънародниците ни да вярват, че България е държава на правосъдието, сигурността и защитените човешки права, каза още министър Тачева.

Двудневният форум, който започна вчера в София, е под патронажа на министър-председателя Сергей Станишев. Организатор е Центърът за военна история и поуки от практиката при Военна академия „Г.С.Раковски”, а съорганизатори са Министерство на правосъдието, Дипломатическият институт към министъра на външните работи и Съюзът на офицерите и сержантите от резерва и запаса.

Правителството е готово с проекта на Стратегия за националната сигурност и със законопроект за въоръжените сили, каза министър-председателят Сергей Станишев при откриване на конференцията. Той посочи, че през последните 100 години не веднъж се е налагало да отстояваме своята независимост и идеали, но сме успявали.

Началникът на Генералния щаб на българската армия ген. Златан Стойков също приветства участниците във форума от 13 страни, сред които САЩ, Германия, Русия, Италия и др.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |