В новините
 
17.10.2008 00:50   Новината е видяна 3768 пъти
Община Бургас се представи със свой щанд на изложението в Ялова

Кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на търговията и промишлеността на Турция Али Джошкун откриха във вторник в Ялова международно изложение на цветя. Община Бургас участва със самостоятелен щанд там. Преди официалната церемония Николов и зам. кметът Красимир Стойчев се срещнаха с валията на Ялова доц. д-р Йусуф Ербай и със зам. кмета на турската община.

В разговорите бяха дискутирани теми свързани с взаимодействие в сферата на туризма между двата морски града, по интензивно развитие на търговските отношения между бизнеса в двата региона, както и възможностите за обмен в областта на културата. Обсъдени бяха и възможностите за по-тясно сътрудничество между двете търговско-промишлени палати и за възможността представители на бургаският бизнес да инвестират в Ялова.

От община Ялова припомниха, че по време на голямото земетресение там през 1991 г. няколко бургаски училища и като цяло бургаската общественост първа е предложила помощта си за пострадалите.

Посещението в Ялова бе по покана на кмета на турския град и търговско промишлената палата там, която е организатор на изложението.

В Ялова живее най-голямата група изселници от Бургас. Десетки представители на общността окупираха бургаския щанд, за да си направят снимка за спомен пред знамената на Община Бургас и България.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |