В новините
 
18.10.2008 07:52   Новината е видяна 4151 пъти
Карикатури в защита на човешките права

Конференция, по повод 60-годишнината от подписването на Всеобщата декларация за човешките права, се състоя през миналата седмица в Парламента. Човешките права обаче се нуждаят не само от декларации, но преди всичко от хора, които да ги защитават. Затова организаторите поканиха хората, "които ежедневно правят от декларацията - реалност"(по думите на Margaret Sekaggya, пълномощник на ООН за човешките права). Конференцията даде думата на правозащитниците: местни лидери, журналисти, адвокати.

Всички дебати и изказвания по време на конференцията бяха документирани по своебразен начин: чрез карикатурите на  френския карикатурист Jean Plantu, известен с произведенията си във френския "Le Monde" и на алжирския му колега Ali Dilem , на няколко пъти  арестуван в родината си заради действията си в защита на човешките права.
 
"Хората, които правят декларацията реалност"
 
Конференцията даде думата на правозащитниците да споделят своя опит и да обменят идеи. В конференцията участваха още представители на ЕП, ООН и ЕК.
 
Върховният представител на ООН за човешките права Navanethem Pillay подчерта ролята на защитниците на правата на жените и на правата на имигрантите. Председателят на Европейския Парламент Ханс-Герт Пьотеринг  определи подписаната през декември 1948 година Всеобща декларация като "победа на нашата цивилизация". Еврокомисарят по въпросите на правосъдието Jacques Barrot подчерта, че Комисията предоставя за периода 2007-2010 година 16 милиона евро за подкрепа на правозащитниците.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |