В новините
 
18.10.2008 08:02   Новината е видяна 4524 пъти
ПРЕДПРИЕМАЧИ В ТУРИЗМА НА ОБМЯНА НА ОПИТ В ЯПОНИЯ

След три ползотворни делегации за обмяна на опит в САЩ, Сингапур и Малайзия (2006-2008), Национален Хотелиерски Мениджмънт Клуб със съдействието на  Хотелиерската асоциация на Япония, организира четвърта официална бизнес делегация на български предприемачи в туризма в Япония, в периода 6-16 април 2009 г.


След повече от петнадесет години рецесия в японската хотелиерска индустрия, от няколко години се наблюдава динамична положителна смяна на тенденцията. Според експерти от консултантската компания Horwath Asia Pasific в основата на възраждането стоят три основни фактора – държавно дерегулиране във финансовия сектор, създаващ благоприятна среда за международни инвестиции, много ниски лихвени проценти и цени на земята понижени през последните дванадесет години. 


„Въпреки широкото навлизане на американски хотелски брандове, вниманието ни е насочено към обмяна на опит с мениджмънта на японски вериги с японско управление”, коментира Илиян Иванов, председател на НХМК. „Ще бъдем официално посрещнати от г-н Ютака Накамура, председател на Хотелиерската асоциация на Япония. Ще посетим характерни за страната хотелски концепции като „риокан” - автентичен японски хотел и „капсула-хотел” в който гостите нощуват в капсули с размери метър на два. Очакват ни и в 5-звездните New Otani Hotel Tokyo и The Imperial Hotel Tokyo, носители на множество награди, както и в още три хотела.


Международните контакти разкриват неограничени възможности за  професионално сътрудничество, за адаптиране и прилагане на успешни модели за управление на дестинации, на туристически обекти, и не на последно място за управление на неправителствени организации, смята Иванов. “По света има доказани добри практики и уверявам ви у нас има достатъчно проактивни предприемачи, които благодарение на делегациите, вече адаптират и прилагат тези модели в хотелите си” допълва той. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |