В новините
 
21.10.2008 07:15   Новината е видяна 3848 пъти
Професионалната гимназия по транспорт премина под ръководството на Община Бургас

От началото на месец октомври Професионалната гимназия по транспорт в Бургас вече е под ръководството на общината. С решение на министъра на образованието училището преминава в общинска, а собствеността върху сградата и земята остава държавна.

     Идеята за преобразуването от държавно в общинско училище е още от миналата есен и е по желание на целия педагогически, административен и помощен персонал на учебното заведение. То стана факт, след като ръководството на гимназията години наред не е срещала съдействие и разбиране от страна на държавната администрация. Поради това сградата и материалната база в момента са в окаяно състояние. От 30 години не е извършван сериозен ремонт на помещенията, с изключение подмяната на дограма преди няколко години. Пак оттогава е и материалната база и апаратурата, на която учениците се обучават.

     От ръководството на професионалното училище са сигурни, че с помощта на общината ситуацията значително ще се подобри. Повод за това им дава фактът, че когато през пролетта се срутва тавана на гимназията, единствената помощ идва от Община Бургас.

     Със съдействието на общинската администрация гимназията по транспорт е изготвила вече проект, с който ще кандидатства в МОН за обновяване на остарялата материалната база. Ако бъде одобрено проектопредложението, отпуснатите средства ще отидат за закупуване диагностична апаратура за практическите занятия, мултимедийна техника за обучение по безопасност на движението на кандидатите за водачи на моторни превозни средства, нов автомобил за учебни цели и симулатор, създаващ реални условия за управление на МПС по опасен терен.

     ПГ по транспорт в Бургас отваря врати през 1968 г. на мястото на някогашните казарми. В момента училището има 17 паралелки, в които се обучават общо 345 ученици, разпределени в 4 специалности – „Електрообзавеждане на транспортна техника”, „Автотранспортна техника”, „Пристанищна механизация” и „Експлоатация на автомобилния транспорт”. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |