В новините
 
03.11.2008 17:10   Новината е видяна 3882 пъти
Кметове подписаха в Бургас харта за опазването на Черно море

За първи път в петък на Международния ден на Черно море – 31 октомври кметове на черноморските общини у нас подписаха Харта за съпричастност към неговото опазване и бъдеще. Събитието премина под мотото „Черно море – съдба и бъдеще” и е по инициатива на Община Бургас.

Мероприятието, част от честванията по повод Деня на Черно море, бе предшествано от прожекция на 50 – минутен филм, посветен на подводните тайни на морето на фона на виртуозните изпълнения на музикантите от група „Леко”.

След края на прожекцията зам.кметът по евроинтеграция и екология на Бургас предостави думата на кмета, който призова всички присъстващи да обединят усилията си в името на опазването на природните дадености и уникалното крайбрежие на Черно море.

След това документът бе парафиран с подписите на кмета на Община Бургас, зам.кмета на Варна Свилен Крайчев, кметовете на Несебър, Поморие, Приморско, Царево, Аксаково, Шабла зам.кметовете на Аврен и Бяла. В края на срещата книга за съпричастност към екологичното състояние на Черно море бе предоставена на всички, които милеят за неговото бъдеще.

На мероприятието присъстваха още зам.кметове, общински съветници, представители на НПО и организации, свързани с екологията и морето и много гости.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |