В новините
 
05.11.2008 13:51   Новината е видяна 5183 пъти
Министър Мутафчиев и Димитър Николов стартираха разговори за изграждане на магистрала Черно Море
Бъдещето на магистрала Черно море обсъдиха днес в София министърът на транспорта Петър Мутафчиев и кметът на Бургас Димитър Николов. Министър Мутафчиев ще съдейства пред НАПИ за бързо стартиране на процедурата за проектирането на магистралата и възлагането на ОВОС, които ще отключат реализацията на проекта.

Мутафчиев и Николов обсъдиха още транспортните проблеми на града и въвеждането на нова схема за маршрутите на обходните пътища на Бургас. Повод за разговорите е решението на правителството да ускори завършването на магистрала „Тракия”. С финализирането на проекта трафикът в Бургас ще стане няколко пъти по- интензивен, което изисква ускоряване на проектирането и строежа на обходни пътища, които да изведат тежкотоварния трафик от града. Министър и кмет са разговаряли още за изграждането на обхода от Ахелой към Слънчев бряг, както и за начините за облекчаване на трафика за Турция през Малко Търново.

Сред обсъдените теми е била и тази за развитието на градската жп мрежа в Бургас, която да се реновира така, че да обслужва и вътрешно - градски маршрути, например между „Меден рудник” и центъра на града. Това задание ще бъде възложено от Община Бургас на екипа, който в момента изработва ОУП на града.  Министър Мутафчиев е поел ангажимент да възложи на експертите от НКЖИ да обсъдят възможностите крайградската железница да облекчи градското движение, както и да се оптимизира пътникопотокът между града и летището. 
 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |