В новините
 
12.11.2008 18:30   Новината е видяна 5253 пъти
Декларация срещу насилието прие Общински съвет - Созопол

Декларация, осъждаща насилието върху човешката личност прие общинския съвет в Созопол на извънаредно свое заседание. Поводът бе опитът за палеж на жилището на общинския съветник Христо Бардуков. По време на заседанието стана ясно, че никой друг общински съветник не е получавал заплахи във връзка с работата му в общинския съвет, но всички единодушно гласуваха декларацията. Думата бе дадена на потърпевшия общински съветник, който отговори на въпросите на своите колеги:” От доста време получавам заплахи и мисля ,че е свързано с работата ми като общински съветник, макар че полицията работи и по други версии. Не съм искал да обидя никого - нито общинските съветници, нито кмета Панайот Рейзи с публикациите във вестниците. Журналистите са манипулирали моите думи и са дали друга насока на моите изявления.” Христо Бардуков дори изрази готовност да съди вестниците „Черноморски фар” и „24 часа”, че не са предали точно думите му.
Христо Бардуков е най-младият общински съветник и единствен съветник  от Зелената партия. В работата си като общински съветник той е гласувал както в полза на болшинството в общинския съвет, така и в полза на опозицията, воден от отговорностите, които е поел пред избирателите си.
Случаят с посегателството върху общинския съветник, при който е можело да пострада и семейството му обедини останалите му колеги, които категорично осъдиха насилието върху личността под каквато и да е форма. Макар и случаят да е само един, това е опасно явления , срещу което застанаха общинските съветници.

ДЕКЛАРАЦИЯ
Ние, общинските съветници от Общински съвет-  Созопол заявяваме, че сме против проявите на насилие във всичките му форми както срещу общински съветници, така и срещу всеки жител на община Созопол и гражданин на РБългария.
Категорично се противопоставяме на вмешателството в нашата работа  като общински съветници под каквато и да е форма.
Осъждаме всяко посегателство върху човешката личност - физическо, психическо или емоционално, и апелираме към обществеността да прояви гражданска критичност при подобни проявления.
Обръщаме се към всички общински и държавни институции  и  настояваме да използват своята власт и авторитет, за да предпазят политическия живот от криминализиране и да гарантират сигурност и спокойствие на общинските съветници в работата им в името на техните избирател





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |