В новините
 
13.11.2008 18:31   Новината е видяна 4337 пъти
Бургаските щангисти със сериозни заявки за националния отбор
Девойките и жените ни са без конкуренция 

На есенния кръг на републиканското първенство по вдигане на тежести от 8 до 10.11. в Асеновград бургазлии дадоха сериозна заявка за националният отбор.Това заяви бургаски треньор Димитър Ковачев, след приключването на участията на нашите състезатели.Треньорът изрази изключително задоволство от представянето на всички групи.

Ковачев, Пейчо Бимбалов, Милена Трендафилова и новият треньор на Нафтекс - вицеолимпийски шампион Георги Марков/ който след допинг скандала преди олимпиадата беше лишен доживот от състезателни права/ изведоха бургаските състезатели на подиума.Първите места при девойките спечелиха Александра Димитрова / 48кг./, Жанета Георгиева / 53кг/ и Ивелина Николова.За  първото отборно място приноса си даде и класиралата се на второ място Димитрина Димитрова /69кг./При жените в отборното първенство бургазлиийки също твърдо взеха първите места с Атанаска Коваленко/53кг/, Лазарина Желязкова / 63 кг./.При 75 - килограмовите Десислава Божинова също стана първа, а втора - Славейка Ружинска, която помогна на отбора с по един опит в движенията.Славейка скоро претърпя операция и просто се включи за да помогне на бургаския отбор, уточни треньорът Ковачев.При юношите втори места заеха дебютантите в групата си, току що навършили 18 години Димитър Ангелов /94кг./ и Венцислав Иванов.Бургазлии спечелиха и две трети места - Димитър Русев /62кг./ и Станимир Тенев / 56кг./"Карето" бургаски треньори сподели, че представянето ни в Асеновград е отлично, не само заради постиженията на състезателите, но и че това се случва,въпреки трудното положение в което се намира федерацията след допинг - скандала.Самото първенство безмалко да пропадне, защото не бяха осигурени средствата за хонорари на съдийския и техническия екип.След като съдиите заплашиха, че няма да работят за "евентуално последващо плащане", парите бяха осигурени само за час.В зала "Асеновец" - Асеновград от наказаните заради допинг - пробата национали, освен Георги Марков, който е назначен за треньор от седмица беше и Иван Стоицов, световен шампион в кат.77кг. от първенството в тайландския град Чанг Май миналата година.

Досегашният техен треньор Пламен Аспарухов е подал оставка, стана ясно на шампионата. Направил го е на заседание на управителния съвет миналата седмица в София. Аспарухов се е оттеглил, поемайки отговорността за 11-те положителни проби преди олимпиадата. Още не е ясно кой ще поеме неговия пост.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |