В новините
 
18.11.2008 16:45   Новината е видяна 3949 пъти
Монтират нови 556 табели по родните пътища

556 бр. нови информационни табели вече се монтират по пътищата на републиканската мрежа. 17 от тях се разполагат по магистралните участъци, над 300 по първокласната мрежа, а над 200 по второкласни и третокласни пътища.
Идеята за информационните табели бе оповестена от и.д. изпълнителен директор Иван Атанасов още при заемането му на поста в края на м.октомври 2008 г. Целта на табелите е да информират гражданите за фирмата, отговорна за поддържането на съответния пътен участък, нейният управител и телефоните за връзка с фирмата, както и за телефоните на дежурните в Областното пътно управление, на чиято територия се намират. Припомняме, че на срещата в НАПИ в петък се реши да се възстановят 24-часовите дежурства в областните пътни управления, за да се гарантира бърза и адекватна реакция при аварийни ситуации.
Според предоставената от Областните пътни управления информация по цялата територия на републиканската пътна мрежа вече се монтират табелите. Най-напреднали са в ОПУ - Търговище, където 100 % от табелите вече са по пътищата на областта. До края на седмицата ще бъде приключено поставянето на табелите и в областите Пловдив, Разград, Перник, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Варна и др. А до края на месеца и пътищата в Стара Загора, Бургас, Хасково, София, Добрич ще имат информационни табели. Местата за монтирането им бяха определени съвместно от представители на Пътна полиция и областните пътни управления по места в зависимост от трафика и натовареността на участъка.
Областите, в които монтирането на табелите се бави са Ямбол, Силистра, Пазарджик, Смолян, Видин, Монтана, Плевен, Кърджали и Русе.
Табелите са с големина 2.00/ 1.80 м. и са на светлоотразителна основа. 56 са фирмите, сключили договори с агенцията за зимно поддържане. Чрез табелите фирмите са публично достъпни за пътуващите граждани, а информацията в тях ясно посочва конкретните отговорни лица за състоянието на даден пътен участък.
НАПИ благодари за бързата организация на директорите на Областни пътни управления в страната, на органите на Пътна полиция и на фирмите по зимната поддръжка, благодарение на чиито общи усилия за по-малко от две седмици стана възможно монтирането на информационните табели в цялата страна.

Източник: Национална агенция "Пътна инфраструктура"





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |