В новините
 
18.11.2008 16:50   Новината е видяна 4389 пъти
Разясняват плана за наваксване на закъснението на "Мапа Ченгиз" за АМ "Люлин"

След посещението на АМ „Люлин” в петък, новият и.д. изпълнителен директор на НАПИ инж.Асен Антов разясни детайлите, заложени в плана за наваксване закъснението на изпълнителя „Мапа Ченгиз”. Планът предвижда увеличаване на броя работници до 1000 през пролетта на 2009, увеличаване на производството на бетон, ускоряване на работата по съоръженията (чрез мобилизиране на нови екипи, осигуряване на още една пилотна машина, доставка на допълнителни кофражи и пр.), ускоряване на работата по тунелите (в момента изкопни работи), ускоряване на земните работи, подготовка за асфалтови работи – планира се доставката и инсталацията на асфалтова база до април 2009. Инж. Антов съобщи, че на срещата в петък беше изискано планът да се разработи в по-големи подробности и ясно да се означи датата, на която изпълнителят ще навакса закъснението си по последната работна програма. Не се предвиждат промени в трасето на магистралата, а основният проблем, с който изпълнителят трябва да се справи, е все още недостатъчната мобилизация.

По темата с подизпълнителите на АМ „Люлин” инж. Антов каза, че изпълнителят е обявил принципното си намерение да наеме български подизпълнители с цел ускоряване на работите, без да уточнява конкретни детайли. Изпълнителят не е коментирал пред НАПИ имена на фирми и видове работи, които възнамерява да отдава на подизпълнители. НАПИ не може да се намесва в конкретния избор на подизпълнители, но по условията на договора е необходимо изричното съгласие на възложителя за наемането на подизпълнител за работи на стойност над 300 000 евро. Целта на клаузата е да предпазва възложителя от недостатъчно квалифицирани подизпълнители за по-големи обеми работа.

Източник: Национална агенция "Пътна инфраструктура"





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |