В новините
 
19.11.2008 17:08   Новината е видяна 4935 пъти
Поредна детска площадка бе открита в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместник – кметът по строителство Костадин Марков прерязаха лентата при откриването на нова детска площадка в града. Тя се намира на ул. „Одрин” в к-с „Братя Миладинови”, до ЦДГ № 6 „Вълшебство”. На събитието присъстваха много деца и родители, живеещи в района.

Това е първата новопостроена площадка и третата открита до този момент, след като преди време бяха обновени площадките до Флората в Морската градина и на ул. „Струга” в к-с „Братя Миладинови” /до бл. 93/. Проектът, изготвен от Община Бургас, е на обща стойност 60 000 лв. а средствата са предоставени от фирма „Волф”.

В атрактивния детски кът е монтирано комбинирано детско съоръжение, включващо вита пързалка, люлка и катерушка. Около него са поставени нови пейки и кошчета за отпадъци. Всички съоръжения са монтирани върху специално гумирано покритие, което отговаря на най-съвременните изисквания на ЕС за сигурност и безопасност. Пространството около детския кът е благоустроено със залесени градинки и пътеки, обградени от нови бордюри и плочки.

Кметът заяви, че детската площадка допълнително ще развие района, а нейната близост до ЦДГ № 6 „Вълшебство” ще доведе до по-голямата й посещаемост, защото пространството в двора на градината е недостатъчно. На пожеланието на децата да има повече места за игра, той отговори, че до края на годината ще бъдат открити още 6 – 7 детски площадки, а с тези догодина те ще станат общо 30. След това децата изненадоха приятно градоначалника, поднасяйки му рисунки, изобразяващи детски люлки и катерушки.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |