В новините
 
20.11.2008 22:45   Новината е видяна 5274 пъти
Радио 1 дава статуетката “Бург на годината” за 10-ти път

Най-достойният бургазлия за 2008 година отново избират слушателите на Радио 1. Единствената обществена медийна кампания с личностен приз в бургаски ефир се провежда за 10-ти път. По традиция получилият най-много гласове от слушателския вот ще бъде обявен на празника на Бургас - 6 декември. Победителят ще получи статуетката “Бург на годината” навръх празника.
Имената на номинираните изправят силни личности от различни сфери, които през отиващата си година са допринесли за просперитета и популяризирането на града.

За успешното развитие на Летище Бургас изпълнителният директор на аеропорта Калин Барзов, който успя да посрещне и изпрати над 2 000 000 пътника, е сред претендентите за престижната статуетка.  
Любимец на бургаските дами се очертава общинският съветник Семир Абумелих, който попада в почетните номинации за инвестицията в супермодерна болница с родилно отделение във Ветрен. Инициативата, според слушателите, ще спомогне за официалния прираст на морския град - в момента майките масово предпочитат да раждат в Сливен и  Варна и така новородените не получават акт за бургаско гражданство.

Човекът, който постави Бургас на световната музикална карта, влиза с летящ старт в спора за приза - директорът на дирекция "Летен театър фестивали и концерти" в Община Бургас Михаил Куцев доведе куп звезди край морето в първия у нас MTV фестивал, благодарение на който в 43 държави разбраха, че Бургас е отлично място за купон и туризъм.
Суперлативи има и за образованието в лицето на директора на ПМГ “Акад. Никола Обрешков” Станчо Славов, чийто възпитаници, разчитайки единствено на подготовката в гимназията, се представиха изключително успешно в международни математически състезания  и донесоха на Бургас през тази календарна година общо 14 медала.

Също с медал, но в друга сфера, спортната чест на града защити борецът Кирил Терзиев. С бронза си от Олимпидата в Пекин той представя спортен Бургас в 10-тите номинации за наградата “Бург на годината”
Анкетата е отворена и за други предложения. Носителят на приза се определя след преброяване броя на гласувалите на ефирния телефон на бургаското радио 056/ 860 860. По традиция един от всички, гласували за победителя, чрез жребий на 6 декември, ще получи каса шампанско, с която да полее достойно празника на Бургас.

Кампанията “Бург на годината” съществува от 1999 г. Сред отличените през годините са Тони Димитрова, бившият кмет Йоан Костадинов, строителните предприемачи  братя Диневи, ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов, неврохирургът д-р Николай Недев. В историята на кампанията има и личност с две статуетки - това е настоящият кмет Димитър Николов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |