В новините
 
25.11.2008 20:55   Новината е видяна 4326 пъти
Младежка филхармония "София" ще изнесе концерт в Рим

Младежка филхармония "София” към Националното музикално училище "Любомир Пипков”  ще представи българската музикална култура в Рим. Концертът е на 30 ноември 2008 г. от 19 часа в залата на Академия "Санта Чечилия”, съобщиха от Министерство на културата. Ще участват ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков” – София, със солистка младата цигуларка Лия Петрова, доказала себе си на престижни международни състезания и конкурси.

Концертът ще прозвучи под диригентската палка на Деян Павлов и включва в програмата си Бизе - Щедрин "Кармен сюита”, Чайковски – "Концерт за цигулка и оркестър”, Марин Големинов – "Нестинарка”. Музикалното събитие в Рим е по покана от Българския културен център там, който е в договорни отношения с Академия "Санта Чечилия”.

Столичната публика има възможност да чуе изпълненията на младите музиканти и да ги изпрати с пожелания за успех тази вечер от 19 часа в новата зала на Националното музикално училище "Любомир Пипков” на ул. "Оборище” 17.

Източник: Kafene.bg





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |