В новините
 
30.11.2008 02:28   Новината е видяна 3912 пъти
Социалната услуга „Позвъни и се вози” се сдоби с два нови микробуса

Автопаркът на социалната услуга „Позвъни и се вози” се увеличи днес с два чисто нови микробуса. С това специализираните коли на транспортната услуга в общината станаха общо 8.

Заместник – кметът по здравеопазване и социални дейности на Бургас д-р Лорис Мануелян заяви, че това е стъпка към усъвършенстване на социалната услуга, която цели да улесни живота на трудноподвижните лица в общината. „С тези два нови микробуса ще се увеличи обхвата на услугата и тя ще достига до повече нуждаещи се хора”, допълни още той.

Новите адаптирани коли са оборудвани с електрическа платформа с дистанционно управление и климатично устройство за улеснение и комфорт на пътниците. Те са от марката „Форд Транзит 330” и разполагат с 1 + 6 седящи места.

На представянето на новите микробуси присъстваха още управителят на общинския превозвач „Бургасбус” Петко Драгнев, началникът на отдел „Социални дейности” в Община Бургас Мая Казанджиева и представители на местните организации на хората с увреждания.

Ползватели на услугата са всички граждани с ограничена мобилност, поради проблеми с двигателно – опорния апарат, незрящи, с глухота, хора с временна нетрудоспособност и бъдещи майки в напреднала бременност.

Клиентите на „Позвъни и се обади” могат да правят своите заявки по телефона за цялото денонощие и за всички дни от седмицата. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |