В новините
 
01.12.2008 17:25   Новината е видяна 4595 пъти
Движение “Напред”: Кризата ще пробие бюджета

Партиите в политическата коалиция Движение НАПРЕД няма да подкрепят бюджета на Република България за 2009 г. Според председателя на партия „ЛИДЕР” Кънчо Филипов финансовата рамка начертана от правителството за следващата година не е съобразена с настъпващата глобална финансова криза. Предвиденият бюджет е остарял и неактуален, в момента има спешно нужда от антикризисна програма, категоричен е Филипов. Прогнозите направени от икономистите на партията сочат, че Бюджет 2009 ще претърпи пълно „фиаско” и няма да може да бъде изпълнен. България като член на ЕС трябва да върви в крак с тенденциите на европейската икономическа политика, смятат от ЛИДЕР.

Изявлението бе направено в Бургас на среща на ръководството на коалицията с актива и медиите. На срещата, освен Кънчо Филипов, присъстваха и председателят на ЗНС Стефан Личев, заедно с Костадин Костадинов, чл. на НИК на ВМРО. „Българите имат нужда не от идеологеми, а от ефективна и национално отговорна икономическа политика.”, е убеждението на партньорите в новата коалиция. Спешните проблеми пред нацията са свързани с бързо настъпващата безработица в условията на тежка зима. Ако не се започне веднага със спешни реформи в държавните приоритети, България е застрашена от фатални последствия в близките години, категорични са от Движение НАПРЕД. Едно от най-неотложните действия, които трябва да се предприемат е реорганизация на българското образование, което да бъде актуално спрямо съвременните изисквания на пазара на труд в света. Държавата има сериозна необходимост от квалифицирана работна ръка, за да запази възможностите си за привличане на инвестиции в развитие на стопанската сфера.

Стефан Личев заяви, че представителите на Коалицията в парламента вероятно ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството. Липсата на адекватен отговор за загубените 220 млн. евро по линия на спрените евро-програми бе квалифицирано като безотговорност от страна на управляващите.

Десет точки  са залегнали в програмата на Движение НАПРЕД още с учредяването на коалицията. Тази платформа непрекъснато се обогатява, след срещите с хора по места. За проблемите на българското земеделие и селско стопанство се предвижда специално национално обсъждане в гр. Стамболийски.

Движение НАПРЕД е третата алтернатива на предстоящите парламентарни избори и ще предложи на хората реални мерки за справяне с кризата, подчерта Костадин Костадинов от ВМРО. Според лидерите в коалицията кризата ще се отрази най-вече в строителството и туризма, които се развиваха екстензивно през последните години.

На въпроса: „Какво ще стане с коалицията, ако бъде арестуван Христо Ковачки?”, Стефан Личев отговори, че каквото и да се случи с някой от симпатизантите или членовете на движението, то ще продължи напред. Личев отбеляза, че всички фирми на Ковачки са работещи и няма нито една в сферата на сивата икономика. „Много хора от политиката не са свършили нищо през живота си, а Ковачки спаси от фалит много сериозни български предприятия, които в момента осигуряват работа и препитание на десетки хиляди българи”, заяви Личев.

Той подчерта, че е странно не това, че е имало проверки на фирмите на Ковачки, а че те са започнали само 10 дни, след като той е обявил подкрепата си за Движение НАПРЕД. „Имаме сведения, че папките срещу него са готови от 2-3 години, но се изкарват точно сега”, каза лидерът на БНС.
Личев още веднъж потвърди, че се водят преговори за присъединяване на ЕНП, Гергьовден и Социалдемократите към коалицията, но резултатите от тях ще бъдат известни на-късно през февруари.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |