В новините
 
01.12.2008 15:29   Новината е видяна 3658 пъти
Ханс-Герт Пьотеринг осъди терористичните атаки в Мумбай

Председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг направи следното изявление след терористичните атаки тази нощ в Мумбай:
 
Силно и категорично осъждам тези трагични терористични атаки, по време на които над 100 човека бяха убити и няколкостотин ранени. Това е престъпление, което не може да бъде толерирано при никакви обстоятелства. Тероризмът представлява една от най-големите заплахи за сигурността, стабилността и демократичните ценности на международната общност.
 
От името на Европейския парламент искам да изпратя послание на солидарност към индийския народ и неговите власти. Ние заставаме зад семействата на жертвите в това време на траур.
 
Ние сме силно облекчени от факта, че Френското консулство в момента работи в тясно сътрудничество с Европейския парламент за осигуряването на бързо завръщане на делегацията на ЕП, която е на посещение в Мумбай и беше отседнала в един от атакуваните хотели. Аз самият съм в постоянен контакт с депутатите и успях да се убедя, че те, както и придружаващият персонал на Парламента, са добре - доколкото това е възможно в такава ситуация, и искам да благодаря на всички дипломати, които помогнаха на нашата делегация в тази крайно критична ситуация.
 
Борбата с тероризма трябва да продължи да бъде ключов политически приоритет на международната общност. Това е глобален проблем и предизвикателство за всеки. Ние трябва да използваме всички ресурси, които правовата държава дава на наше разположение, за да победим заедно тероризма веднъж завинаги.
 
Европейските депутати са в Мумбай като делегация на Комисията по международна търговия на ЕП. Делегацията е водена от члена на ЕП Ignasi Guardans Cambó и включва депутатите Erika Mann, Syed Kamall, Béla Glattfelder, Daniel Caspary, Jan Tadeusz Masiel и Sajjad Karim.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |