В новините
 
02.12.2008 16:55   Новината е видяна 4582 пъти
1800 без работа от началото на кризата

1800 души са освободени от работа у нас от началото на икономическата криза. В момента безработицата в България е 5,8 % с тенденция на леко повишаване, заяви изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Сотир Ушев. Той уточни , че на този етап няма съкратени работници от „Кремиковци”, но при свиване на производството със сигурност ще има прекратени договори. 1600 души  се очаква да бъдат освободени от предприятието, ако бъдат спрени 1-ва и 3-та доменна пещ, уточниха от агенцията.

Агенцията по заетостта е в непрекъсната връзка с регионалните си дирекции и  получава информация за ръста на безработицата, уточни Ушев. Не може да се даде точна прогноза колко хора ще останат без работа през  2009 година, но Агенцията по заетостта вече работи по оперативна програма за развитие на човешките ресурси, каза Ушев.  Тя  ще бъде включена в националния план за действие, в който са залегнали мерки за справяне с кризата на пазара на труда.

Източник: в. Фактор





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |