В новините
 
02.12.2008 17:07   Новината е видяна 3912 пъти
Обличат в бетон дерето-убиец в Долно Езерово

Кметът на община Бургас Димитър Николов и зам.-кметът Костадин Марков взеха участие в церемонията „Първа копка” за изпълнение на проект ”Корекция на източното дере в кв. Долно Езерово”.

Дерето от години създава проблеми на жителите на квартала. През 1998 г. в него намира смъртта си Димитър Алексиев. При друг инцидент само бързата реакция на случайно преминаващ гражданин спасява от удавяне малолетния Иван Крушков. При проливни дъждове къщите край дерето се наводняват редовно. То е обрасло с тръстика. Мръсната вода в него е образувала блатна тиня, което още повече затруднява нейното оттичане. През летния сезон миризмата е непоносима. Опасни за здравето на хората са множеството насекоми, кърлежи и змии, които се въдят в дерето.

След многобройни сигнали от страна на новата местна управа в Бургас, Министерство на извънредните ситуации отпусна около 500 000 лв. за неговата корекция. Община Бургас добави свои средства, за да стартира реално изпълнението на проекта като покрит канал. Общата стойност на обекта е 810 970 лв.

Строителството включва обличане в бетон на трасе с дължина 757 м. Изпълнението започна от мястото на заустване на дерето, като строителството се провежда при осигурено изтичане на транзитно преминаващата вода. Изпълнител на проекта е ”Трансстрой-Бургас”АД.

В края на миналата седмица стана ясно, че Община Бургас печели проект по Оперативна програма „Околна среда” за изграждане на канализация в кв. Долно Езерово и тласкател до Пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ - Бургас. Неговата стойност е 6.5 млн. лв.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |