В новините
 
04.12.2008 16:48   Новината е видяна 4845 пъти
Сдружението на хората с увреждания в Созопол отбеляза Международния ден

С празничен обяд и приветствие от председателя на Сдружението на хората с увреждания в Созопол г-жа Тодорка Цветкова бе отбелязан Международния ден на хората с увреждания. Около 35 членове на Сдружението присъстваха на събитието и споделиха празника в приятелска атмосфера. Поздравителен адрес  и поздравления за празника те получиха от кмета на община Созопол Панайот Рейзи, в което се казва: "Нека с Ваша помощ с всеки изминал ден да чувстваме, че ставаме по- добри, да се раждат нови надежди, да възкръсва вярата в ценностите, които истински осмислят човешкия живот! И дано да съумяваме да пазим този дух!".

Около 60 души членуват в Сдружението и има още ,които желаят да се запишат- заяви Тозорка Цветкова, която е председател от 1993 година. Средната възраст на членовете е 60-65 години, а трудноподвижните от тях са 11-12 души. Това е най-сериозният проблем пред членовете на Сдружението, споделиха те. Липсата на достъп до много от сградите в града ги натъжава и ги кара да се чувстват непълноценни. Дори на самия празник, който се състоя в р-т "Селена” с любезното съдействие на управата му, един от трудноподвижните членове на Сдружението не е успя да присъства, защото инвалидната му количка не се е побрала в асансьора.

Хората, които всеки ден виждаме сред нас не се оплакват от битието си, но биха искали да бъдат по-често навън и да имат достъп до повече сгради и места в града. Повечето административни сгради в Созопол са достъпни, но има обществени места, които не отговарят на критерият за достъпна среда.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |