В новините
 
10.12.2008 20:08   Новината е видяна 6031 пъти
Община Бургас пусна нова зона за безплатен безжичен Интернет

От днес Община Бургас пуска нова зона за безплатен безжичен Интернет. Покритието обхваща площадът и градинката пред сградата на общината. От разкриването на услугата може да се възползва всеки гражданин, който има подходящ мобилен телефон или ползва преносим компютър.

След като в началото на тази година Община Бургас откри свободен Интернет достъп за посетителите в административната сграда на ул. „Александровска” 26, това е втората такава /WiFi – Wireless Fidelity/ зона. Достъпът все пак има и някои ограничения – забранени са свалянето на музика, филми и други обекти, защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Услугата е допълнение към договора за осигуряване на Интернет за нуждите на общинската администрация. Тя се предоставя за срок от 5 години, а неин доставчик е операторът „Комнет България Холдинг” ООД.

По този начин Община Бургас ще осигури по-добри условия за живот, развитие на туризма и бизнеса в града. Високотехнологичната услуга ще бъде в полза предимно на хората с динамичен бизнес, изискващ постоянна връзка, младежите, които използват предимствата на комуникацията на открито и гостите на града, за които свободния достъп до информация е особено важен.

С откриването на новото покритие се поставя начало на развитието на зони за свободен Интернет достъп в Бургас, като се предвижда тяхното активно изграждане да започне през следващата година.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |