В новините
 
17.12.2008 16:30   Новината е видяна 5011 пъти
Започна второто ежегодно издание на наградата "Карл Велики" за младежи
На 15 декември бе дадено начало на второто издание на наградата "Карл  Велики" за младежи. Тя е предназначена за млади хора на възраст между 16 и 30 години, които участват в проекти, подпомагащи разбирателството между народите на различни европейски държави.
 
Тази младежка награда се връчва от Европейския парламент и от Фондацията за международната награда "Карл Велики" гр. Аахен. Победителите ще получат финансиране от 2000 до 5000 евро за съществуващи проекти, които подпомагат укрепването на усещането за обща европейска идентичност и сътрудничество. Представителите на най-добрите проекти ще бъдат поканени в Аахен, Германия, на 19 май 2009 г.
 
Печелившите проекти подкрепят разбирателството в Европа и на международната сцена и служат като модел за младите хора в Европа. Те могат да бъдат насочени към организирането на младежки мероприятия, младежки обмен или интернет проекти с европейско измерение.
 
Миналата година с първа награда бе удостоен унгарският проект "Студенти без граници", благодарение на който ежегодно стотици студенти от Румъния, Словакия, Унгария, Украйна и други страни се събират в работни групи за обучение по лидерство по европейски въпроси. С втора и трета награди бяха удостоени проекти от Великобритания и Гърция.
 
Срокът за кандидатстване е 16 януари 2009 г.
 
Подробна информация за конкурса ще намерите на следния интернет адрес: http://cyp.adagio4.eu/view/bg 
 
За контакт:
Информационно бюро на Европейския парламент за България
София, ул. "Московска" 9
Тел. 02 985 35 45
ел. поща: EPsofia@europarl.europa.eu




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |