В новините
 
20.12.2008 16:45   Новината е видяна 5549 пъти
Социален проект на Община Бургас получи Отличен

Община Бургас получи най-високата оценка за свой социален проект по Програма ФАР, в направлението “Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи”.

Името на проекта е „Алтернативни социални услуги за хора с умствена изостаналост”. В него Общината си партнира с Асоциация „Аркадия”. Проектът е на обща стойност 167 346 евро, които трябва да се усвоят за период от 12 месеца.

Договорът за изпълнението на проекта-първенец беше връчен от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова на зам.-кмета на Община Бургас д-р Лорис Мануелян. Церемонията се извърши в присъствието на вицепремиера Меглена Плугчиева в Народен театър „Иван Вазов”.

С изпълнението на спечеления проект в Бургас ще отвори врати „Дневен център” за минимум 30 души с умствена изостаналост, живеещи на територията на общината. Това ще допринесе за подобряване на личностното развитие и постигането на оптимална независимост и реализация за всеки от тях. Паралелно с това услугата създава възможности за заетост и допълнителни приходи за членовете на семейството, отговарящо за съответното лице с умствена изостаналост.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |