В новините
 
22.12.2008 22:22   Новината е видяна 5610 пъти
В Бургас свещеници от различни религии излъчиха послание за толерантност


Бургас винаги е бил оазис на толерантността и трябва да остане такъв. Около това мнение се обединиха свещеници от различни вероизповедания, които гостуваха на чаша чай в кабинета на бургаския кмет Димитър Николов. Сред гостите бяха архиерейският наместник в Бургас отец Борис Беров, католическият свещеник Луциан Бартковяк, председателят на духовната общност на евреите в Бургас Сабетай Варсанов, районният мюфтия в Айтос Селяттин Мухарем, председателят на църковното настоятелство на арменската църква в Бургас Саркис Караджиян и др. Присъстваха още зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева и омбудсманът Таньо Атанасов.

Участниците в символичната среща бяха единодушни, че религиозните права и свободи са основополагащи за всяко справедливо  и хуманно общество. Кметът Николов заяви на всеослушание, че няма да позволи политиката да се намесва в религиозния живот на бургазлии, защото това е опасно.

„Темите на Бургас са други. Гражданите искат спокойствие, добри условия за правене на бизнес, да не се притесняват за децата си, когато играят на улицата. От мен искат да се направят детски градини, детски и спортни площадки, басейни, пътища ... Това е моята мисия - да оправдая очакванията на бургазлии”, каза още Димитър Николов.

„Християните в Бургас живеят в мир с всички. Тук всички сме приятели. Нека не забравяме, че основното послание на християнството е любовта към ближния”, заяви отец Беров, който пожела здраве и щастие на бургазлиите от всички вери и етноси.

Свещениците, присъствали на срещата, потвърдиха, че за първи път сядат заедно на една маса. „В Бургас съм от 8 години. Никога досега не са ме канили в Общината по никакъв повод”, сподели отец Луциан. Всеки от духовните водачи на Бургас отправи поздрав към жителите на града по случай предстоящия голям християнски празник Рождество Христово. Кметът Николов и неговите гости пожелаха на бургазлии щастлива, мирна и плодотворна нова година.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |